COMMUNIC er et norsk metalband som ble grunnlagt i mars 2003 av gitarist/vokalist Oddleif Stensland og trommeslager Tor Atle Andersen (begge eks-SCARIOT), som kort tid etter fikk selskap av bassist Erik Mortensen. Oddleif og Tor Atle sluttet i Scariot for å fokusere fullt ut på COMMUNIC, som har vært deres hovedband siden 2005, da bandet signerte en platekontrakt for debuten, Conspiracy In Mind. Siden har bandet X antall utgivelser bak seg.

Den musikalske stilen til COMMUNIC er rik på både emosjonell dybde og musikalsk bredde og inkluderer mange elementer fra ulike metalsjangre. Fengende vokalmelodier, spennende bass- og gitarlinjer som kolliderer med kraft, thrash, progressiv og litt doom og groovy metal.

COMMUNIC består av meget dyktige musikere som leverer kvalitetsmetall med variasjon og originalitet. Musikken har et progressivt preg i en eller annen eksperimentell form, men likevel lett å lytte til – ganske stemningsfull, myk og emosjonell, og en blanding av påvirkninger fra 80- og 90-tallets metalscene, men mest av alt er det en blanding av den forskjellige tilnærmingen hvert medlem av bandet har på musikken, og gir den den unike lyden og følelsen, som gjør det vanskelig for fans og media å sammenligne COMMUNIC med bare ett annet band.

”With COMMUNIC the Norwegian – … no, the worldwide … – metal scene ”still” has an exciting and forward-looking name to remember”

 

Communic Diskografi

Conspiracy In Mind

Waves Of Visual Decay

Payment Of Existence

The Bottom Deep

Where Echoes Gather

Hiding From The World