Bandet ble startet i 1993, da som et prosjekt uten navn, av Morten «Sanrabb» Furuly, Steffen «Dolgar» Simestad og «Sir Vereda». Navnet Gehenna kom raskt på plass og bandet gav ut sin første utgivelse, demoen Black Seared Heart, i 1993. Like etter bandets andre utgivelse Ancestor of the Darkly Sky sluttet trommeslager «Sir Verada» i bandet. Han ble erstattet av Per «Dirge Rep» Husebø, og Svartalv ble medlem som bassist.

Siden den gang har bandet hatt noen utbytter på veien, men fremstår i dag fortsatt som en av grunnpilarene innen svartmetal.

 

Bandet har endel lanseringer bak seg.

Discography:

  • «Black Seared Heart» (1993)
  • «First Spell» (1994)
  • «Seen Through the Veils of Darkness» (1995) «Malice» (1996)
  • «Admirion Black» (1998)
  • «Murder» (2000)
  • «WW» (2005)
  • «Unravel» (2013)
  • «Pesta» (EP, 2020)

Unravel er siste utgitte plate av Gehenna, og ble gitt ut i 2013 under Indie Recordings.